Byplanmødet i Sønderjylland udskydes til 2022

Byplanmødet i Sønderjylland udskydes til 2022

Arrangørerne bag Byplanmødet 2020 – Dansk Byplanlaboratorium, Aabenraa Kommune, Sønderborg Kommune og Stadt Flensburg – har i dag besluttet at udskyde årets konference til 2022. Beslutningen er truffet på baggrund af de stigende smittetal for Covid-19 og de anbefalinger, der er meldt ud fra de statslige myndigheder

Byplanlæggere fra hele landet har længe stået i kø for at besøge Sønderjylland og deltage i Byplanmødet. Tidligt i forløbet stod det klart, at det kun blev muligt at samle 500 til konferencen, men interessen har været stor og ventelisten voksende. Dansk Byplanlaboratorium, Aabenraa, Sønderborg og Stadt Flensburg har i flere år planlagt det store 2-dages møde om byplanlægning og partnerskaber. Men i dag har arrangørerne tvunget af omstændighederne været nødsaget til at aflyse konferencen.  Det skyldes naturligvis restriktionerne og de bekymrende Covid19-smittetal. Smittetallene medfører bl.a. at mange af de tilmeldte deltagere fra kommuner, statslige myndigheder og virksomheder ikke kan deltage på grund af beslutninger i de enkelte organisationer.

Vi ses i 2022
- Vi er kede af aflysningen, men vi glæder os allerede til at komme til Sønderjylland og Flensborg i 2022. Området har meget at vise frem, der kan inspirere andre og en helt fantastisk historie som vi også kan lære meget af. Og jeg er sikker på, at behovet for at debattere partnerskaber i relation til bæredygtig byplanlægning og grøn omstilling ikke er mindre i 2022, siger bestyrelsesformand Jes Møller, Dansk Byplanlaboratorium. 

Hos værtskommunerne beklager man aflysningen, men fremhæver også, at der er tale om udskydelse til 2022.
- Det er ærgerligt, at Byplanmødet ikke kan gennemføres i år, men jeg vil glæde mig til 2022 for jeg synes vi har meget at fortælle om og vise frem her i Sønderjylland, siger borgmester Thomas Andresen(V), Aabenraa Kommune.

Også i Sønderborg ser man frem til at byde Byplanmødet velkommen i 2022.
- Vi havde set frem til at kunne fortælle om alle de gode projekter, hvor kommunen danner partnerskaber med erhvervslivet, som fx Project Zero, Byens Havn i Sønderborg og Nordals Ferieresort. Men heldigvis er det også en god fortælling i 2022, siger borgmester Erik Lauritzen (S), Sønderborg Kommune.

Flensborgs rådmand for Projektkoordinering, Dialog og Image, Stephan Kleinschmidt, er ærgerlig over aflysningen og udtaler: - Jeg har fuld forståelse for beslutningen, når vi som samfund står i sådan en ekstraordinær situation. Men Flensborg er mere end klar til at modtage Byplanmødet i 2022 og præsentere, hvordan vi lige syd for grænsen overskrider grænser og samarbejder på tværs. 

Inspiration, videndeling og debat
Behovet for at debattere planlægning og lade sig inspirere af andres erfaringer bliver selvfølgelig ikke mindre, fordi Byplanmødet bliver udskudt. Derfor tilbyder Byplanlaboratoriet en pakke med det mest aktuelle og bedst egnede materiale fra årets program om ”Partnerskaber i Byplanlægningen”. Det bliver bl.a. en vifte af lærerige cases om partnerskaber, interviews med oplægsholdere og politikere og digitale live-begivenheder med mulighed for debat. Og selvfølgelig fokus på årets Byplanpris, der bliver tildelt d. 1 oktober. I forbindelse med Byplanmødet har Dansk Byplanlaboratorium udgivet et særnummer af magasinet Byplan Nyt. Her kan man læse mere om byplanlægning, partnerskaber og Sønderjylland. Det er gratis at abonnere på magasinet og det kan downloades på www.byplanlab.dk 

Byplanmødet i 2021 afholdes i København og på Frederiksberg
I 2021, hvor Dansk Byplanlaboratorium har 100 års jubilæum, afholdes Byplanmødet i dagene 30. september og 1. oktober. Dermed vender Byplanmødet tilbage til udgangspunktet i København, hvor det hele startede i 1921. 

Yderligere informationer

Ellen Højgaard Jensen

Tlf. 2615 7281 
ehj@byplanlab.dk