Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bæredygtig Planlægger 2023
Kurset afholdes den 9. november og 29.-30. november 2023.
Behovet for viden og ønsket om at kunne stille flere krav til bæredygtighed i planlægningen bliver større og større. Det gælder både på miljømæssige, sociale og økonomiske parametre – og i stigende grad på de klimamæssige parametre. Bæredygtighed i planlægningen beror langt hen ad vejen på frivillige aftaler indgået mellem byggeriets parter: Forvaltning, fagprofessionelle myndigheder, bygherrer, investorer og ejendomsudviklere. Planlæggeren befinder sig i et krydsfelt mellem politik, praktik og en bæredygtighedsdagsorden, der udvikler sig med rivende hastighed. Der er behov for både viden, netværk og sparring på feltet.På kurset får du:
Målgruppe: Kurset henvender sig både til kommunale og private planlæggere, der arbejder med planlægning – f.eks. kommuneplaner og lokalplaner, bæredygtighedsdagsordenen generelt - og måske med et særligt fokus på klima.Kursusprogram: Forløbet består af 3 kursusdage. Den første kursusgang er en enkelt dag, mens anden og tredje kursusgang afvikles over to dage med overnatning. Undervisningsformen veksler mellem videns- og metodeoplæg, øvelser, inspiration fra praksis samt fokus på refleksion, både individuelt og i netværk. Programmet er inddelt i tre overordnede temaer, som i videst muligt omfang foldes ud på hver deres kursusdag. Hver dag har tilknyttet en hovedunderviser, men krydres i øvrigt af forskellige oplæg, workshops osv. i løbet af dagen. Det detaljerede program vil løbende blive opdateret her på siden.1. kursusgang: 9. november 2023, Aarhus. TEMA: Klima og bæredygtighed i planlægningen.
2. & 3. kursusgang: 29.-30. november 2023, Kolding (OBS. overnatning er inkluderet i prisen). TEMA, dag 1: Jura og aftaler
TEMA, dag 2: Dialog og frivillige aftaler
Se programmet (PDF)
Kurset er udviklet i et samarbejde mellem Rådet for Bæredygtigt Byggeri og Dansk Byplanlaboratorium
For yderligere information, kontakt kursuslederne: Kreils Ekelund, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, 30 49 46 62 – kke@rfbb.dk Pil Kleinschmidt, Dansk Byplanlaboratorium, 29 81 14 64 – pbk@byplanlab.dk