På dugen stod følgende skrevet:
Udvikling af metoder til kvalitetsdiskussioner
Svendborg Kommune
1) Kort om projektet
At udfordre plansystemet ved dels at rette fokus på livet og omgivelserne frem for planjura og regulerende bestemmelser dels at se den kommunale rolle som dagsordensættende, opsøgende, initierende og samarbejdende som supplement til den traditionelle regulerende og administrerende rolle.
3) Metoder
Seminarer, workshops, dialogmøder, forskersymposium, Tankegangen - nye sanseoplevelser i byen.
3) Proces
En stafet fra en aktør til den næste, hvor ideer og projekter er bearbejdet til en handlingsplan. Fokus på at respektere det særegne og ens rødder som udgangspunkt for fremtiden. De ”bløde” værdier danner grundlag for fremtidens strategier og mere ”hårde” fysiske planlægning i Svendborg. Cittaslow er involvering og proces.
4) Erfaringer
Plus: Kommunikationen og implementeringen af Cittaslow udadtil er mødt med stor lokal interesse og opbakning af borgere i Svendborg. Cittaslow skaber en god ramme for ny debat og diskussioner om fremtidens kvalitet og byliv.
Minus: Cittaslow er flygtigt og svært at gribe. Der er stadig borgere, der ikke er bevidst om Cittaslow. Implementeringen indadtil i Kultur og Planlægning har også vist sig at være en større udfordring end ventet. Cittaslow provokerer og rokker ved vante roller/forestillinger om planlægning!
Tilbage til Svendborgs hovedside.