Kompetencer i kommunerne

Her finder du oversigten over plankompetencer i danske kommuner.


NB
@ i samtlige mailadresser er udskiftet med et _a_ for at undgå spam via søgemaskiner.
Tjek også listen med det gemte guld, som er en liste over kompetencer i udvalgte kommuner, udpeget af ANDRE end kommunen selv.

Opdateret juli 2009

Aalborg Kommune
Bymønster og byroller, et igangværende Plan09 projekt
Kontakt: Jesper Schultz, tlf. 9931 2246, jes-teknik_a_aalborg.dk

Dragør Kommune
Kommuneplanlægning på Dragør'sk. Om udfordringerne som lille omegnskommune til København og store, internationale infrastrukturer mv, herunder kommunens position som udflugtsmål for en storby. Om vores fokusering på klima-konsekvenserne for det flade Amager i "positivt lys", tema i vores kommuneplanlægning for det åbne land.
Kontakt: Jørgen Jensen, tlf. 3289 0331, joergenj_a_dragoer.dk 

Esbjerg Kommune
Den komplette kommuneplan: Hvorledes kommuneplanen kan udformes således, at den bredt dækker næsten alt hvad der ligger inden for rammerne af kommuneplanlægning.
Kontakt: ole Beck Andersen, tlf. 7616 1034, oba_a_esbjergkommune.dk

Favrskov Kommune
Om Plan09 eksempelprojektet om landbrug og om sammenhæng mellem grundvand og byudvikling: Lokalisering af store landbrugsbygninger og grundvand versus byudvikling  Bybeskrivelser og i den forbindelse borgerinddragelse.
Kontakt: Ejvind Bak, tlf. 89645124, ejb_a_favrskov.dk og Helle Jakobsen.

Frederikssund Kommune
Boligudbygning - løbende overblik over indflytninger, rummeligheder mv. som grundlag for budgetter og kommuneplanlægning. Sådan sikrer vi overblik over igangværende og kommende boligbyggeri i kommunen - på det korte sigt i forbindelse med budgetlægning og på det lange sigt i forbindelse med kommuneplanlægning.  
Kontakt: Anker Riis, tlf. 47352326, ariis_a_frederikssund.dk

Furesø Kommune
Lokalplanlægning i.h.t. planloven. Planlægning af tidligere milllitære arealer. Detailhandelsplanlægning. Planlægning af ældre erhvervsområder. Storbyens åbne land.
Kontakt: planogbyg_a_furesoe.dk

Gentofte Kommune
Kulturarv som bystrukturerende kvalitet.
Grøn struktur planlægning og kompetence indenfor en samlet planlægning af kommuneplan, budget og servicestrategi.
Kontakt: Ida Kragstrup, Tlf. 3998 3108, idk_a_gentofte.dk eller Ole Thun, tlf. 3998 3107, ot_a_gentofte.dk

Glostrup Kommune
Omdannelse af erhvervsområder.
Kontakt: Susanne Nørgaard, tlf. 4323 6354, susanne.norgaard_a_glostrup.dk eller Marianne Bendixen

Greve Kommune
Det elektroniske bogerpanel. Få en hurtige repræsentativ tilbagemelding fra en fast borgergruppe, som engagerer sig.
Kontakt: Lars Fleng Vestergaard  tlf. 4397 9442, lfv_a_greve.dk eller Mads Rue.

Gribskov Kommune
Helhedsorienteret planlægning - samarbejder og samtænker på tværs, sociale- natur&miljømæssige, økonomiske og fysiske forhold. Stort fokus på nøglen til succes er politisk ejerskab, dvs. inddragelse for at kvalificere beslutningsgrundlag. Tænker kort, mellem og lang sigt - dele viden med andre, evaluere, nytænke og forbedre. 
Kontakt: Stine Tveden tlf. 7249 6786 sltve_a_gribskov.dk eller Michel van der Linden, mvdli_a_gribskov.dk

Haderslev Kommune
Planproces og interessegrupper. Aktuel case: omdannelsen af Haderslev Havn fra traditionel havn til ny bydel. Fra forarbejder, undersøgelser, over vision og arkitektkonkurrence til masterplan og konkrete planer.
Kontakt: Søren Klint Kistorp, tlf. 7434 1721, sokk_a_haderslev.dk eller Kai Wisnewski, kwis_a_haderslev.dk

Herning Kommune
Borgerinddragelse på mange niveauer: Inddragelse af borgerne i mange sammenhænge, både formelt og uformelt. Landsbykontaktudvalg, projekt Borgernes Herning, møder med centerbyer inden udarbejdelse af kommuneplan, borgermøder om kommuneplanen mv.       
Kontakt: Mette Berggreen tlf. 9628 8511, bekmb_a_herning.dk

Hillerød Kommune
Stationszonen - Plan09-eksempelprojekt om udbygningsaftaler og partnerskaber som realiseringsstrategi. Planlægning for liv og byrum som forusætning for den tætte stationsnære by.
Kontakt : Jens Ulrik Romose, tlf. 7232  2135 juro_a_hillerod.dk

Hjørring Kommune
Drejebog for kommuneplanarbejdet: Hvad skal vi? - planlovens krav. Hvad ved vi? - kilderne. Hvad gør vi? - vores handlinger.
Kontakt : Peter Norskov, tlf. 7233 3238, peter.norskov_a_hjoerring.dk

Holbæk Kommune
Enkle planprincipper med stærk lokal forankring. Et solidt udgangspunkt er en politisk stærk hovedstruktur med lokale tilpasninger.
Prioriterer og har gode erfaringer med tværkommunalt samarbejde om forskellige temaer og i forskellige sammenhænge.
Kontakt : Jens Hedegaard, tlf. 7236 6318, jph_a_holb.dk, Bente Kjeldal Jensen, tlf .7236 6023, bekj_a_holb.dk eller Michala Nystrøm, tlf. 7236 8086,  miny_a_holb.dk (vedr. vindmøllerne: Michala Nystrøm).

Horsens Kommune
Kvalitet i kommuneplanlægningen er klar politik, stærk faglighed i bred dialog med borgere og foreninger.               
Kontakt : Bjarne Gregersen, tlf. 7629 2561, tebg_a_horse ns.dk

Hørsholm Kommune
Bymidteplanlægning, byfortætning og arkitektonisk kvalitet. Kontakt : Flemming Nielsen, tlf. 4849 2460, fni_a_horsholm.dk

Ishøj KommuneOmrådefornyelse, projektorganisering, kompetencekortlægning, digital kommuneplan, borgerinddragelse og tværkommunalt samarbejde. De faglige uddannelser: Geograf, antroprolog, ingeniør, arkitekt, landinspektør.
Kontakt: plan-byg-miljo_a_ishoj.dk 

Kalundborg Kommune
Digital og strategisk kommuneplan i et helhedsperspektiv. Kommuneplanen som et strategisk værktøj til at skabe kobling mellem kommunens politikker, mål for den kommunale serviceforsyning og kommuneplankataloget i en fireårig cyklus. Samt brug af det digitale medie til at synliggøre og formidle disse sammenhænge.
Kontakt: planlægger Laura Hurni Jensen, tlf. 5953 4468, laura.jensen_a_kalundborg.dk, webmaster Anja Bang, tlf. 5953 4483, anja.bang_a_kalundborg.dk, GIS-koordinator Anna Slot, tlf. 59 53 49 18, anna.slots_a_kalundborg.dk

Kerteminde Kommune
Oplev arkitektur og kulturarv! Vi bruger kulturarven til at give de tre hovedbyer og det åbne land karakter. Vi har lavet en borgeravis hvor omdrejningspunktet er oplevelsesture rundt i historien - borgeravisen er optakt til arbejdet med kommuneplanen og for at synliggøre et aktiv samarbejde med Kerteminde Museer. Den røde tråd i kommuneplanen er kulturarv og arkitekturpolitik.
Kontakt : Hanne Raunsmed Andersen tlf. 6515 1546 hrn_a_kerteminde.dk

Kolding Kommune
Områdeplanlægningens kvaliteter og muligheder. Mere nuanceret indgang til planlægningen for et konkret byområde med mulighed for direkte borgerinddragelse.
Kontakt : Morten H. Hougaard, tlf. 7979 1323, mohh_a_kolding.dk eller Lars-Uffe Hansen, lufh_a_kolding.dk eller Lene Ohlmann, leoh_a_kolding.dk

Lyngby-Taarbæk Kommune
Muligheder og begrænsninger - detailhandlens udvikling i kommunen. Centerstrukturen, Landsplandirektivet, Muligheder og begrænsninger.
Kontakt : Eva Ørum, tlf. 4597 3610, evp_a_ltk.dk

Middelfart Kommune
Kommuneplanlægning i Trekantområdet. Samlet planlægning mellem flere kommuner. Planlægning for det åbne land som et nyt emne.
Kontakt : Jørgen Knudsen, tlf. 8888 4820, jorgen.knudsen_a_middelfart.dk eller Vibeke Nørby, tlf. 8888 4798

Morsø Kommune
Det åbne land i kommuneplanen med Skive kommune om de to igangværende Plan09-projekter - hvordan greb vi det an og hvad kom der ud af det?     
Kontakt : Marianne Davidsen Galsgaard, tlf. 9970 7080, marianne.galsgaard_a_morsoe.dk

Odder Kommune
Har i maj 09 vedtaget og i juni 09 offentliggjort digital, interaktiv Kommuneplan 2009 - 2021. I kommuneplanen kan alle planoplysninger ses både på tekniske kort og ortofoto. Besøg planen: www.kommuneplan2009.odder.dk Kontakt: Afdelingsleder Anne-Mette Andersen, tlf. 8780 3360

Odsherred Kommune
Turisme og ferieboliger
Kontakt: Tine Christiansen, tlf. 59666771, tip_a_odsherred.dk eller tlf. 59666770

Rebild Kommune
Organisation af kommuneplanarbejdet. Baggrund for disponering af kommuneplanen, opbygningen af og arbejdet i kommuneplan-arbejdsgruppen
Kontakt : Finn Østerbæk, tlf. 9988 7634, fios_a_rebild.dk eller Karen Nygaard. 

Ringsted Kommune
Byudvikling med omtanke. Udvikling af nye bolig- og erhvervsområder med hensyntagen til miljø, biologi, kulturhistorie, arkæologi, rekreative værdier, borgernes sundhed, trafik mv.
Kontakt : Sol Strømbo Hansen, SSH_a_ringsted.dk 

Roskilde Kommune

1) Et robust bymønster, der er tro imod Fingerplan 2007.
2) Ambitiøs tværfaglighed. Opgaven er ressourcemæssigt prioriteret.
3) Fortætningsstrategi fremfor udlæg af nye byområder. Hvordan lykkes det at få en bedre by ved fortætning uden, at den drukner i færdselsproblemer (Plan09-eksempelprojekt)
Kontakt : Mona Kølbæk Pedersen, monakp_a_roskilde.dk

Rudersdal Kommune
Harmonisering af forskellige kommuneplaner. Kulturmiljøer i kommuneplanen. Digital Kommuneplan.
Kontakt : Morten Siversen, tlf. 4611 2518, msi_a_rudersdal.dk eller Mads Kronbo Hermansen.

Rødovre Kommune
Rødovre kommuneplan, - et fælles projekt mellem flere forvaltninger. Procedure med offentlig debat før færdiggørelse af forslaget til kommuneplan. Særligt fokus på byrummenes potentialer som mødesteder, muligheder for aktiviteter og forskønnelse.
Kontakt: rk_a_rk.dk NB. Henvis i emnefeltet til Ella Bredsdorff (processen) byplanarkitekt Anne-Mette Volmer Sørensen (kommuneplandokumenterne) eller Ditte Bendix Lanng (byrum).

Samsø Kommune
Planlægning på en (lille) Ø. Udvikling/bevaring - landbrug/natur - nærdemokrati/interessegrupper og vedvarende energi.
Kontakt : Søren Stensgaard, tlf. 30100 5546, auss_a_samsoe.dk

Slagelse Kommune
Borgerdialog. I forbindelse med KP09 har vi igangsat en del borgeraktiviteter hvilket giver anledning til både gode og dårlige erfaringer. Og der kommer løbende nye erfaringer til.
Kontakt: Plan og Erhverv / Kommuneplan 09  tlf. 58574774, planerhverv_a_slagelse.dk 

Stevns Kommune
Årets gang med kommuneplanen. Opdeling af planen i 12 år, fire og et år, således at der opstilles retningslinjer for 12 år, der vælges fokusområder for 4 år, og der udvælges et begrænset antal projekter for det næste ene år på baggrund af en årshjul-rutine, som medfører en sammenhæng mellem det kommende års budget og de valgte projekter.
Kontakt : Sara Berg, tlf. 5657 5691, sarber_a_stevns.dk

Svendborg Kommune
Projektorganisation. Erfaringer med at udarbejde  kommuneplanen som et projekt, hvilket  vil sige, at en meget større og bredere kreds af personer og fagligheder end tidligere er med til at udarbejde selve planen, og ikke blot høres efterfølgende. Denne tilgang til udarbejdelsen har været meget naturligt, bl.a. set i lyset af de organisationsændringer og værdier om bl.a. helhed i opgaveløsningen, som har været i fokus siden kommunesammenlægningen.
Kontakt: Jan Carlsson, tlf. 6223 3050, jan.carlsson_a_svendborg.dk eller Alex Tolstrup, alex.tolstrup_a_svendborg.dk

Tårnby Kommune
Værdibaseret planlægning - al planlægning og enkeltsagsbehandling foregår efter planloven med udgangspunkt i en række overordnede politiske/organisatoriske værdier. Værdier er så i kommuneplanlægningen oversat og operationaliseret til retningslinjer. Disse retningslinjer udgør det overordnede planlægningsgrundlag, men enkelte af dísse retningslinjer/ principper er ligeledes videreført til kommuneplanens rammer.
Kontakt : Hanne Møller-Jensen, Byplankoordinator, tlf. 3247 1528, hmj.tf_a_taarnby.dk eller Raymons Skaarup, teknisk chef Anne Svarre, arkitiekt, Jakob Kringsholm, arkitekt.

Vallensbæk Kommune
God ledelse og samarbejde på tværs af forvaltningerne. 
Kontakt : Lene Rothe, tlf. 4797 4330, lro_a_vallensbaek.dk eller Torsten Lindberg

Vejle Kommune
Kreativ strategisk planlægning i dialog - at tænke visionært og fremlægge ideerne, selv om det ikke er "godkendte" planer. Vi tager en aktiv borgerdialog på mange forskellige måder, workshops, bylaboratoriet, events. Vi har holdninger til kvalitet og arkitektur og arbejder aktivt med at udvikle arkitektur fx. ved særlige udbud, ved selv at gå foran og deltage i konkurrencer og netværk fx. nordiske træbyer og Europan 9. Kommuneplanen giver rammer og muligheder for udvikling, men det er kun gennem en aktiv indsats og strategiske investeringer, at tingene sker. Se vores planportal: www.plan.vejle.dk
Kontakt : Ulla Sandgaard  tlf. 7681 2245, ullsa_a_vejle.dk  eller Henrik Stjernholm 

Viborg Kommune
Bynære landskaber - Plan09 projekt om de bynære landskaber. Et samarbejde mellem Miljøforvaltningen, som forvalter det åbne land og Plan- og Udviklingsafdelingen som laver kommuneplanen og lokaplanerne. Landskabsanalyse, oplevelsesværdikortlægning, retningslinier for anvendelsen, på forkant med fremtidig byudvikling   
Kontakt: Hans Bjerre, tlf. 8787 8787, hlb_a_viborg.dk, Birgitte Strunge eller Bente Andersen.

Århus Kommune
Vestdanmarks hovedby - Århus er lokomotiv i en større region. Derfor skal Århus være fremme i skoene i relation til bydvikling, kulturudvikling, erhvervsudvikling, infrastruktur m.v. Samarbejde og "arbejdsdeling" med nabokommunerne skal prioriteres endnu højere. 
Kontakt: Niels-Peter Mohr, tlf. 8940 2620, npm_a_aarhus.dk 

Skrevet af:

16.07.09

Til toppen Print Send til en ven
Miljøministeriet Realdania