Det gemte guld er kommunale eksempler på planer og værktøjer, som andre kommuner har udpeget som særlig inspirerende. Send et tip til , hvis du finder gemt guld, der kan inspirere andre kommuner i deres planlægning.
Måske er KompetenceNetværket - hvor kommunerne melder egne kompetencer ind - også interessant for dig at studere?
Stationsnærhed - Furesø
Furesø Kommune har udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg om stationsnære områder. Her kan du se kommuneplantillægget: ’Stationsnære områder og stationsnære kerneområder ’ (pdf).
Forslaget har været i offentlig høring, hvor der bl.a. er kommet en indsigelse fra Miljøcenter Roskilde, som anfører, at afgrænsningen visse steder er for langt fra cirkelslaget på 1200 m. Furesø Kommune er derfor igang med at udarbejde et revideret forslag, som forventes vedtaget til oktober.
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Anders Christiansen tlf.: 72 35 54 49.
|
|
Bebyggelsesprocent – Gladsaxe
Byrådet i Gladsaxe har vedtaget en ændring af kommuneplanens rammer for lokalplanlægningen. Rammeændringen vedrører de generelle rammer for åben-lav samt tæt-lav boliger i hele kommunen og hæver de maksimale bebyggelsesprocenter for åben-lav og tæt-lav boligområder under de generelle rammer.
Læs Gladsaxes kommuneplantillæg (pdf).
Har du brug for mere information, så kontakt byplanlægger Line Betak Veloso tlf. 39 57 50 44
|
|
Bevaring - Ringkøbing-Skjern
I den gamle Ringkøbing Kommune blev der i 1973 udarbejdet en bevaringsdeklaration (primært for Ringkøbing bymidte), som blev fuldt op med en vejledning i 1998. Der er efterfølgende lavet bevarende lokalplaner for de Vestjyske klitgårde blandt andet i samarbejde med Skov og Naturstyrelsen.
Har du brug for mere information er du velkommen til at kontakte Claus Josefsen tlf.: 99 74 13 66
Landbrugsplanlægning - Ringkøbing-Skjern
Ringkøbing-Skjern leverer inspiration til landbrugsplanlægning. Ringkøbing-Skjern Kommune har deltaget i Realdanias udviklingsprojekt ’Fremtidens landbrugsbyggeri’. Ringkøbing-Skjern projektet handler om klare retningslinjer for landbrugserhvervets lokaliseringsmuligheder.
Download rapporten: 'Kommuneplanlægning for fremtidens landbrugsbyggeri - Ringkøbing-Skjern Kommune ' (pdf).
NB Rapporten er ikke endelig politisk behandlet.
|
|
For mere information kontakt: Claus Josefsen tlf.: 99 74 13 66.
Håndbog til lokalplanprocesser - Kolding
Kolding Kommune har i mange år haft en manual for lokalplanlægning, der også fungerer som en udvidet tjekliste. Håndbogen beskriver alle dele af lokalplanarbejdet fra start til slut. Klik dig ind i håndbogen og bliv inspireret.
Det skal bemærkes, at håndbogen ikke er blevet ajourført de sidste par år og at der i Kolding pt. arbejdes på at lave en ny og opdateret udgave af håndbogen.