Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Video: Jonas Petri, Arkitektforeningen
Passagen mellem by og fjord
Thisted Kommune indstilles for projektet Passagen mellem by og fjord, der er udført med respekt for den gamle bydel og har givet plads til eksisterende og nye fællesskaber. Passagen mellem by og fjord er en ny offentlig forbindelse mellem den gamle bymidte og havnen, der styrker bevægelsen rundt i midtbyen og på byens torve. Den nye forbindelse går gennem baggårde og består af Håndværkertorvet og fire mindre byrum: Haven, Smedjen, Kunstlegepladsen og Baggården. Projektet er en del af en større strategiplan, Thy på forkant.Strategien baserer sig på områdets særegne natur og landskab og med thyboerne som aktive medspillere. Strategien har bidraget til både kommuneplan, lokalplaner, de byggede byrum og forbindelser. Projektet nomineres, fordi det indeholder et stærkt gennemført strategisk greb, en god og engageret borgerinvolvering som både bruger de mindre greb som hackatons og de store langsigtede med at etablere og evaluere borgergrupper, der selv driver byens liv videre. Projektet understøtter en sammenhængende by i menneskelig skala og har resulteret i flere smukke lokale steder med høj arkitektonisk kvalitet. Et særligt fokus i forundersøgelsen var at involvere byens unge, gennem fx Ungdomsskolen, URT, Alive Festival og DemokraTour. De unge gav bl.a. udtryk for, at de savner uformelle mødesteder efter skoletid.
Tilbage til de nominerede 2023