Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Video: Jonas Petri, Arkitektforeningen
Hyldager Bakker
Albertslund Kommune er indstillet med natur- og landskabsprojektet Hyldager Bakker, som er en del af et større byudviklingsprojekt, Hyldagerkvarteret i Albertslund Kommune. Hyldagerkvarteret er, som en lang række andre mulige byudviklingsprojekter i forstadskommunerne landet over, udfordret af støj fra jernbaner og særligt fra motorveje. For at dæmpe trafikstøj fra Holbækmotorvejen for de mennesker, der skal bo og arbejde i Hyldagerkvarteret etableres et parkområde Hyldagerparken. Området er en del af Fingerplanens grønne kiler, der skal tjene som rekreative friluftsområder for hovedstadsområdets borgere. Det nye bakkelandskab består af åbne engarealer, dyrefolde, højderyg med skovbryn, overdrev med buskgrupper og lunde med frugttræer. Projektet nomineres for at skabe en sammenhængende by, hvor støj ikke bliver løst alene med at skabe større barrierer, men ved at skabe invitation, aktiviteter og nye forbindelser. Det er projektets styrke, at det understøtter intensionen i hovedstadens grønne kiler og samtidig lykkedes med at skabe større livskvalitet for indbyggerne, bedre biodiversitet og indarbejder klimatilpasning som en integreret del af det arkitektoniske helhedsgreb.
Tilbage til de nominerede 2023