Byens gulv 2025

Byens gulv 2025

Byens gulv 2025

Transformation af Byens Gulv - Et andet grundlag for grøn omstilling?

Byens bygninger er stablede konstruktioner på små fodaftryk, med veldefinerede yder- og indersider. Mellem bygningerne er byens gulv - de store arealer uden tag, der hverken kan eller skal kontrolleres på samme måde som et hus. Parker, haver, fortove, stier, torve, parkeringspladser samt gader og veje –  vi færdes og opholder os i rummet mellem husene, på arealer som binder byen sammen. Byens Gulv er udsat for naturens kræfter, for vejr og vind, og for menneskers meget forskellige behov og adfærd. Byens Gulv skal også omstilles – men på andre måder end husene. Klimatilpasning, biodiversitet, bedre mobilitet, tilgængelighed og tryghed for alle, alt sammen med et reduceret CO2 aftryk – det er fremtidens menu, men hvad er opskriften?

Fagfolk, forvaltninger, virksomheder og institutioner er parate til at være aktive i byudviklingen og den grønne omstilling. Hvad mangler for Byens Gulv og hvad er det særlige for det store areal mellem husene? Lægger vi os i slipstrømmen af de mange rapporter, viden, initiativer, love som er en del af den grønne omstilling af husbyggeriet? Dette års konference om Byens Gulv starter med at vi skaber overblik, stopper op og læser med på rapporter og planer, og vi vurderer hvad konsekvensen er – for den del af byggeriet som er repræsenteret ved det store areal mellem husene, Byens Gulv.

På Byens Gulv 2025 sætter vi fokus på:

  • Hvordan kan vi holde fokus på vigtige dagsordener som biodiversitet, klimaforandringer og bykvalitet, når vi udvikler byen og dens gulv?
  • Hvordan kan planlægning støtte, styre og vise retning så resultatet forholder sig til alle de krydsende dagsordner på byens gulv?
  • Hvilke konkrete projekter og initiativer kan bane vejen mod sammenhængende løsninger i byen?

 

Byens Gulv er arrangeret af: 

Dansk Beton

Dansk Byplanlaboratorium

Københavns Universitet – Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning

 

Sted
København
Kursusdato