Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
NOMINERET TIL BYPLANPRISEN 2020
Køge Kommune og Køge Kyst nomineres for deres transformation af en forurenende havne- og industriby til en by med en attraktiv bymidte, nærhed til havet, centrum for uddannelser og attraktive boligområder. Byen er fuldstændig forvandlet fra 90’ erne, hvor fire store ildelugtende virksomheder dominerede.
Køge har gennem perioden haft fokus på at skabe nye arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. Den strategi kunne have ødelagt bymiljøet, men byrådet har passet på den historiske bymidte og 1997 fik Køge Kommune byplanprisen for sin bevaringsstrategi. Men de små huse kunne ikke rumme moderne funktioner. Derfor var der behov for fornyelse.
Ny gågade Køge er en af de relativt få større byer, der ikke har et shoppingcenter. Det har ellers været en mulighed. I 2007 blev en centralt beliggende grund frigjort og flere developere tilbød at opføre et overdækket center her. Det ønskede politikerne ikke og i stedet blev Strædet bygget. Tæt ved stationen og op ad den historiske by er der skabt en helt ny gågade. Hvis byen skulle tiltrække kunder og overleve som handelsby, så skulle butiksområdet udvides. I dag kan man glæde sig over en bugtende handelsgade, der fører en fra stationen til de nye boligområder ved vandet eller til den historiske bymidte. Rådhuset er også en integreret del af løsningen.
Plads på tagene Planen krævede at det areal man tog fra byen skulle gives igen i form af tagetager, der kan benyttes af offentligheden – og i dag kan man træne på udendørs redskaber i anden sals højde ligesom der er byhaver på toppen af P-huset.
Byen vender sig mod havet Strædet er en del af Køge Kysts udviklingsplan fra 11. Stationsområdet er næsten færdigt og Søndre Havn er halvvejs. I 11 vendte Køge ryggen mod vandet. Det gør den ikke i dag, hvor mange glade borgere allerede har slået sig ned i de nye byggerier og hvor mange går aftentur på promenaderne. Juryen fremhæver den konsekvente politiske linje og den klare eksempelværdi. Mange andre byer slås med stationsområder, der ligger øde hen og butikker, der står tomme. Ikke alle byer har så god en beliggenhed som Køge, men uden konsekvent planlægning og professionel organisering af udviklingsprojekterne var det ikke lykkedes at få så helstøbt en by, som den vi kan se i dag – og udviklingen er slet ikke slut endnu.
Tilbage