Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Session B Debatsession om detailhandelsstrategi og -struktur og aflastningsområder torsdag kl. 13.30-15.30
Med planlovsreformens lempelser af detailhandelsreglerne er der frit valg på alle hylder. Presset af investorer kan kommuner ved at udlægge områder til udvalgsvarebutikker uden for bymidterne risikere at ødelægge den eksisterende detailhandelsstruktur. Men er prisen for et nyt aflastningscenter virkelig, at bymidten tappes for omsætmning? Meget tyder på det, viser en analyse, der er på trapperne. Vil man aflastningscentervejen, skal man vide, hvad man gør.
På denne session opdaterer Erhvervsstyrelsen os på det nye lovgrundlag. Fra Silkeborg hører vi, at man ikke har aktuelle planer om nye aflastningsområder. Kommunen har tradition for at placere detailhandelen i bymidten, et greb man fastholder i den nye kommuneplan, også fordi en ICP-analyse anbefaler det. Kommunen har siden 2009 arbejdet for at bygge et nyt bycenter ind i bymidten – og venter på investor.
I den anden grøft er Herning kommune klar til at placere big box-butikker i det eksisterende aflastningsområde, så snart lovgivningen giver tillader det. Debat om fordele og ulemper ved aflastningsområder og om hvilken by det giver.
*Specialkonsulent Pia Graabech, Erhvervsstyrelsen *Borgmester Steen Vindum (V), Silkeborg Kommune *Formand Ulrik Hyldgaard (V), Byplanudvalget, Herning Kommune Mødeleder Torben Gleesborg, Dansk Byplanlaboratoriums bestyrelse og direktør i Københavns Kommune
Workshop tilrettelagt i samarbejde med Kanalbyen ved Lillebælt og Fredericia Teater torsdag kl. 13.30-15.00
Debatsession tilrettelagt af DI, torsdag kl. 13.15-15.30
Diskusssionssession med 10 spørgsmål til professor Richard Shearmur i forlængelse af hans keynote (på engelsk) torsdag kl. 13.30-15.00.
Debatsession for politikere og planlæggere torsdag kl. 13.30-15.00