Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Kollage_byplanprisen21
De tre nominerede er:
De tre nominerede til Byplanprisen 2021 er Syddjurs, Egedal og Vordingborg. De nominerede projekter er gode bud på, hvordan planlægningen kan bidrage til at løse tidens store udfordringer. Midlerne er bl.a. stationsnær byfortætning, aktiv turismepolitik og samskabelse med aktive borgere.
Syddjurs Kommune og de lokale ildsjæle vinder Byplanprisen 2021
Du kan se jeres nyhed i jeres eget unikke presserum her
I 2021 er det 26. gang, at Byplanprisen uddeles og feltet er nu indsnævret til tre nominerede kandidater, nemlig Syddjurs Kommune og de mange lokale ildsjæle, Egedal Kommune samt Vordingborg Kommune og de lokale turismeaktører. Og det er en tilfreds jury, der fremhæver vigtige træk ved de tre nominerede projekter.
- Det er projekter med meget høj kvalitet, der i år kæmper om den anerkendelse, der følger med Byplanprisen. Det er tre gode bud på, hvordan vi håndterer nogle af tidens helt store udfordringer; balancen mellem by og land, mobilitet og ikke mindst udvikling af det lokale demokrati gennem samskabelse. Disse planer kan helt sikkert inspirere andre og fortjener at blive fremhævet, vurderer juryens sekretær, direktør Ellen Højgaard Jensen fra Dansk Byplanlaboratorium, der sammen med Akademisk Arkitektforening uddeler prisen.
Også direktør Lars Autrup, Akademisk Arkitektforening, anpriser de nominerede. – Vi kan se, at de kommuner, der har en god plan for den fysiske udvikling, rent faktisk formår at skabe nyt liv I områderne. Og jeg er sikker på, at de planer, der er nomineret i år, alle vil være til at løfte udviklingen, og forhåbentlig være et forgangsbillede for andre kommuner, udtaler Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen.
De tre nomineredeSyddjurs Kommune og de mange ildsjæle i Ebeltoft nomineres til Byplanprisen for den engagerede og målrettede strategiske arbejdsindsats i forbindelse med et Ebeltoft i udvikling. Juryen fremhæver, at kommunen har formået at bygge videre på og støtte op om en unik borgerdreven samarbejdsmodel og sætte rammer for et vellykket samarbejde om byens omdannelse.
Egedal Kommune nomineres for fortætningen nær stationerne, et helt afgørende greb, der kan modvirke mere trafik og trængsel. Juryen fremhæver også, at der er skabt mulighed for nye boligformer, så alle aldersgrupper og familietyper har mulighed for at bo i fremtidens forstad. Det er et udtalt ønske at bygge attraktive mindre boliger, der kan supplere forstadens mange parcelhuse.
Vordingborg Kommune nomineres for med relativt få midler aktivt at understøtte og markedsføre de kvaliteter, der findes i lokalområdet på Møn. Man har i planlægningen blik for, at turisme kan være en vækstmotor. Kvaliteterne er de naturgivne kvaliteter og de mange lokale . Samtidig bruges områdefornyelse og landsbyfornyelse aktivt til at skabe lokale fællesskaber og forskønne landsbyerne på Møn.
Hvem sidder i juryen? Bodil Henningsen og Sune Porse Carlsen, udpeget af Akademisk Arkitektforening Jes Møller og Marie Stender, udpeget af Dansk Byplanlaboratorium Peer Frank, udpeget af Foreningen af Byplanlæggere
Om Byplanprisen
Hvem har fået prisen de sidste 3 år? - 2020 Faaborg-Midtfyn Kommune for fremtidens forstad i Årslev - 2019 Aalborg Kommune og Himmerland Boligforening for Aalborg Øst - 2018 Esbjerg Kommune for sammenhæng mellem by og havn