Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Udviklingsplan frem mod 2025
Partnerskab for Vestkystturisme nomineres for den nytænkende udviklingsplan for vestkysten – en fælles ambition for turismen frem mod 2025. Planen blev vedtaget af partnerskab for Vestkystturisme i maj 2018. For første gang nogensinde arbejder alle Vestkystens 11 Kommuner og tre regioner sammen om at styrke og udvikle turismen.
Koncentrer og beskyt
Der er velfungerende feriesteder langs den jyske vestkyst. Men mange steder trænger til et kvalitetsløft, ligesom de fleste større feriesteder langs kysten er præget af kapacitetsudfordringer i højsæsonen. Partnerskabet er derfor enige om, at der skal arbejdes målrettet på at styrke, udvikle og udvide de eksisterende feriesteder og styrke de lokale særkender og kvaliteter. Planen lægger op til nybyggeri og byfortætning. Den gør op med det ad-hoc-princip, der i mange årtier har præget kystplanlægningen, og udfordrer samtidig planloven og staten. Det kan være risikabelt at lukke op for mere byggeri langs kysterne, men det er modigt at tage den tiltrængte diskussion.
Det er vigtigt at fremhæve, at en af planens hovedhjørnesten er at friholde og styrke naturen mellem feriestederne, så naturen også fremadrettet vil være Vestkystens kendetegn.
18 stærke feriedestinationer
Planen arbejder med seks centrale udviklingsprincipper, nemlig 1) Koncentrer udviklingen 2) Beskyt og benyt, 3) Øg kvaliteten 4) Styrk de lokale særkender og kvaliteter 5) Tænk i flere sæsoner og 6) Samtænk investeringerne. Det har gjort det muligt for kommunerne at prioritere 18 stærke feriedestinationer og der er afsat midler til udarbejdelse af strategisk-fysiske udviklingsplaner for alle 18.
Turister, besøgende og investorer kender ikke til kommunegrænser. Derfor giver det rigtig god mening at samarbejde i et partnerskab. Planen er et rigtig godt bud på en arbejdsdeling, der kan forhindre ensartethed og kopiering. Juryen fremhæver det gedigne forarbejde og de klare udviklingsprincipper, der kan sikre bæredygtig turismeudvikling i fremtiden. Det er et vigtigt stykke planarbejde, der er under udvikling og som skal stå sin prøve i årene fremover.
Se de andre nominerede til Byplanprisen 2019