Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byens masterplan
Aabenraa kommune nomineres for den langsigtede og tværfaglige plan for byen Aabenraa. Byen står overfor mange af de udfordringer, som andre provinsbyer også kender og giver en række gode og realistiske svar i ”Udviklingsplan for Fremtidens Aabenraa”. Planen blev vedtaget i 2014 og løber frem til 2035.
Gågade med 3 identiteter
I rigtig mange provinsbyer lider gågaden. I Aabenraa har man valgt at dele den op i 3 forskellige zoner med hver deres identitet. I syd har man gennem områdefornyelse styrket cafeer og restauranter og i centrum er der satset på butikker og høj puls.
I den nordlige del er der udpeget bydelsambassadører, og man er i gang med at forvandle gaden fra en handelsgade til en oplevelses- og opholdsgade. Nogle af butikkerne omdannes til boliger og andre kommer til at huse kunsthåndværkere, små cafeer og mindre butiksfællesskaber. Facaderne istandsættes og der etableres siddemøbler mv. i gaderummet. Et nyttigt redskab har været en gademanual.
Campus med forbindelse til byen
For at tiltrække unge mennesker er der skabt et aktivt Campusområde med nye uddannelsesinstitutioner. En vigtig investering har været Arena Aabenraa, der forbindes til Campus med et nyt stiforløb. Der er også etableret en park og campus er blevet forbundet med bymidten via en attraktiv grøn forbindelse, som de unge bruger dagligt.
Ny strandpromenade
Der er allerede nu anlagt en ny strandpromenade med fokus på oplevelser og aktiviteter. Det næste skridt er at føre Strandpromenaden helt ind til bymidten, så der opstår en naturlig forbindelse mellem bymidten, lystbådehavnen og stranden.
Juryen fremhæver planens faglige vingefang og fleksibilitet i kombination med det lange tidsperspektiv. Planen er vedtaget af et enigt byråd, der kan stå på mål for beslutningerne. Planen er nedbrudt i overskuelige etaper, og allerede nu kan man se flere bydele blomstre. Kommunen har sammen med erhvervs- og turismeaktører dannet en ”Byledelse”, som følger op på planen. At have udviklingsplanen har skabt stor troværdighed og giver løbende de involverede beboere og erhvervsdrivende et klart billede af, hvor Aabenraa er på vej hen.
Se de nominerede til Byplanprisen 2019