Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
(Foto: København- og Frederiksberg Kommune)
Fokus på de bløde trafikanter Hovedstaden er blevet verdenskendt som cykelby. Et af de tiltag, der har været med til at styrke den position er uden tvivl en tværgående cykelrute. På Frederiksberg kaldes den Den Grønne Sti, på Nørrebro hedder den Nørrebroruten. Ruten har været nomineret før, men er i de sidste 3 år kun blevet mere og mere overbevisende.
Byen på vrangen Cykelruten har skabt helt nye byrum, der binder byen sammen. Ruten bugter sig gennem parker og langs baghaver. Byen bliver vendt på vrangen, hvilket er en stor oplevelse - både for fastboende og turister. Cykelruten, der startede som et pilotprojekt i 2008, har vist sig at være en stor succes og efterfølges af andre ruter.
Variation og oplevelser Juryen vil gerne fremhæve et par steder. Det ene er broen over Ågade, der fører cyklisterne trygt over den stærkt befærdede vej, samtidig med at den fungerer som en slags en byport i et ellers ret opløst byrum. Et andet sted er Nørrebroparken og det sidste og mest spektakulære skud på stammen er Superkilen, der ligger på Ydre Nørrebro. Superkilen er et unikt multikulturelt byrum, der skaber liv og bevægelse på turen.
Der er mange perler undervejs. Men det vigtigste element er dog selve snoren, der binder perlerækken sammen og som på sigt kan få flere bilister over på cyklerne. Cykelruten nomineres til prisen for de to kommunernes samarbejde og den bevidste og satsning på rum, der skaber kvalitet og oplevelse for de bløde trafikanter i den moderne storby.
Tilbage til oversigt over de nominerede