Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
(Foto: Aabenraa Kommune)>
Skjulte kvaliteter Høje Kolstrup, der ligger i udkanten af Aabenraa, har mange kvaliteter. Det er et område med blandede boligformer; der er 1000 almene boliger og 600 private andelsboliger og ejerboliger. Boligerne er gode, der er mange fællesfaciliteter og en meget smuk udsigt. Men boligområdet ligger isoleret og det var blevet meget nedslidt. Det, der var tænkt som en kvalitet – et byområde, der kunne selv – udviklede sig i stedet til det modsatte. Det blev til et område, som man ikke var stolt af at bo i.
Det moderne gadekær Der er gennemført fysiske og sociale helhedsplaner og i 2009 blev der igangsat en områdefornyelse. De fysiske indsatser omfattede renovering af blokkene og de omkringliggende friarealer, men koncentrerede sig i øvrigt om skolen, fritidshjemmet og ungdomsklubben, der er placeret centralt i bebyggelsen. Med udgangspunkt i de lokale ildsjæles visioner om et moderne gadekær, er der skabt et center for uformelle møder mellem beboere på kryds og tværs af boligformer, alder og kulturer.
De eksisterende ressourcer Høje Kolstrup indstilles til Byplanprisen, fordi man på en overbevisende og helstøbt måde kobler mange plantyper så som lokalplan, områdefornyelse, fysiske helhedsplaner og boligsocial helhedsplan. Der er en klar rød tråd fra vision, over plan til færdigt resultat. Der tages udgangspunkt i de eksisterende kommunale ressourcer, så som skole og fritidshjem og der er gjort op med en monofunktionel brug af de centralt beliggende byrum og bygninger. Bydelen har fået et naturligt centrum.
Tilbage til oversigt over de nominerede