Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
PRESSEMEDDELELSE 1/10 2009Københavns kommune løb med Byplanprisen i 2009
Sluseholmen fik prisen for de fine proportioner og den menneskelige skala.
Den 1. oktober fik Stadsarkitekt Jan Christiansen og Direktør Ulrik Winge fra Københavns kommune overrakt Byplanprisen. Der var tre nominerede til årets pris: Sluseholmen i København, Aalborg Havnefront samt Avedørelejren i Hvidovre.
Prisen blev overrakt på Det Danske Byplanmøde, der holdes i Slagelse. Byplanprisen uddeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber. Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.
Kanalbyen udnytter vandets kvaliteter Sluseholmen er en ny kanalby i Københavns Sydhavn. Byområdet er udviklet efter Hollandsk forbillede og kommunen har på bedste vis formået at udnytte de kvaliteter, som vandet byder på. Der er en rigtig fin balance mellem intimitet og intensitet. Byplanen er stram, men variationen skabes gennem de enkelte facader. Det er ikke det enkelte hus, der skal fremhæves, men netop det harmoniske samspil mellem de forskellige facader.
I planlægningen har man brugt proportioner og løsninger, der har været afprøvet i århundreder. Sluseholmen er et rigtig godt eksempel på, at man kan skabe virkelig gedigne planer gennem en forståelse af den historiske by og de kvaliteter, den tilbyder.
Pionerområde på kanten af byen Bebyggelsen er første etape af en helhedsplan. Udfordringen er nu at skabe en bedre forbindelse til den eksisterende by. Det vil ske, når der etableres en bro til Teglholmen, når den kollektive trafik kommer på plads og når nabokvarterene bebygges. Der er stadig tale om et pionerområde på kanten af byen. Juryen fremhævede de fine proportioner og den menneskelige skala, de enkle, men stramme plangreb samt den konsekvente brug af gode, praktiske løsninger, der har vist sig at fungerer på andre lokaliteter. Det er på en gang et selvfølgeligt og et meget modigt og konsekvent træk.
Vinderne takkede og dedikerede årets byplanpris til de kommunale planlæggere. Naturligvis især de i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning og teknik- og Miljøforvaltning, som har kæmpet for Sluseholmen. Pas godt på de kommunale planlæggere. De tager det lange seje træk og bliver ikke altid æret efter fortjeneste, lød det fra scenen.
Yderligere oplysninger: Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium, 26 15 72 81 Cæcilie Skovmand, Akademisk Arkitektforening, 30 85 90 07 Arkitekt Lars Korn, Københavns kommune 33 66 13 78