Oplægsholdere

Oplægsholder

Anne Katrine Harders, programleder, Dansk Arkitektur Center
Anne Katrine Harders har gennem mange år arbejdet indgående med byudvikling. Hun er uddannet civilingeniør og har blandt andet lavet sin ph.d. om bæredygtig byudvikling. Som programleder er hun med til at gribe de dagsordener, der fylder allermest og sætte dem til diskussion på tværs af branche, borgere og beslutningstagere.

Anne Katrine modererer hovedscenen. 

Søren Windell, By-og Kulturrådmand (c) Odense Kommune. 
Sammen med forvaltningen arbejder Søren for et Odense, man ikke vil gå glip af. Søren interesserer sig især for kultur- og fritidsområdet og byudvikling med fokus på kvalitet, klima og æstetik.

Hør Søren på hovedscenen den 3. oktober. 

Alexander Holm, naturbeskyttelses- og debatbiolog. 
Alexander Holm er manden bag mediet og podcasten Den Dyriske Time, vært på Det billige skidt med Holm og Klein på Radio4, forperson i Arternes Forening, foredragsholder, konsulent i naturbeskyttelsesprojekter og klummeskribent på Altinget, Kaskelot og Politiken.

Hør Alexander på hovedscenen den 3. oktober. 

Heidi Sørensen, direktør i Klimaetaten i Oslo. 
Heidi Sørensen har med mere en 30 års erfaring fra klima- og miljøarbejdet spillet en betydelig rolle i at gøre Oslo til verdens første nuludslips-hovedstad. Klimaetaten er Norges vigtigste fagmiljø for lokal klimapolitik, som ifølge Heidi arbejder benhårdt på at finde løsninger til at eliminere klimaudledninger. Sammen med erhvervslivet og den brede offentlighed har Klimaetaten fokus på at skabe klimavenlige adfærdsændringer, der gør Oslo til en endnu bedre by for alle.

Hør Heidi på hovedscenen den 3. oktober og på session B. “If you can’t measure it, you can’t improve it” - bæredygtighedsværktøjer i planlægningen. 

Louise Heebøl, selvstændig, V!gør ApS 
Louise Heebøll er arkitekt og har en master i strategisk byplanlægning. Hun har tidligere arbejde med planlægning i kommuner og på Roskilde Festival, og nu er hun selvstændig rådgiver i V!gør ApS, hvor hun hjælper kommuner og andre med at tænke nyt, når der skal transformers bygninger. 

Hør Louise på session A. Hvad nu hvis vi ikke bare kan bygge nyt? 

Kasper Albrektsen, postdoc, Arkitektskolen i Aarhus 
Kasper Albrektsen har skrevet ph.d.-projektet: Transformativ byomdannelse, hvis udgangspunkt er at gentænke nye planlægningsstrategier for, hvordan vi kan sikre en blandet by samt et kontinuum af kulturhistoriske værdier og fortællinger indlejrede i vores bykvarterer. I projektet søges strategier og en processuel tilgang til at arbejde med en mere dynamisk planlægning og et dynamisk kulturarvsbegreb, som afsæt for en transformation af eksisterende arbejderkvarterer.

Hør Kasper på session A. Hvad nu hvis vi ikke bare kan bygge nyt? 

Kira Maria Svankjær, arkitekt, seniorrådgiver. BARK 
Kira Maria Svankjær har 14 års erfaring med strategisk byudvikling og har arbejdet som planlægger i flere kommuner på Sjælland. Hendes kernekompetencer omfatter udviklingsplaner, bypolitik, bymidter, byomdannelsesprojekter, helhedsplaner og lokalplanlægning.

Hør Kira på session D. Hvordan bliver turismen en løftestang for lokal udvikling og grøn omstilling?

Ellen Højgaard Jensen, ekstern lektor, Det Kongelige Akademi 
Ellen Højgaard Jensen er cand scient i kulturgeografi fra Københavns Universitet, ekstern lektor på Det Kongelige Akademi og selvstændig konsulent. Hun er medlem af ekspertgruppen for en ny arkitekturpolitik og hendes hovedfokus er strategisk byplanlægning, bæredygtighed, bytransformation og boligpolitik.

Mød Ellen på session E. En national arkitekturpolitik - hvorfor?

Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen
Lars Autrup er arkitekt MAA og direktør i Arkitektforeningen og har mange års erfaring både fra praksis, organisationer, fonde og bestyrelser bag store byudviklings- og omdannelsesprojekter. Desuden sidder han med i ekspertgruppen for national arkitekturpolitik. 

Mød Lars på session E. En nationalt arkitekturpolitik - hvorfor?

Michael Wognsen Frederiksen, adm. direktør, Klima- og Miljøforvaltningen, Odense Kommune 
Michael Wognsen Frederiksen er uddannet cand.scient.pol. og har en lang karriere indenfor Odense Kommune. Som direktør i Klima- og Miljøforvaltningen står Michael i spidsen for den grønne omstilling, hvor Odense skal være klimaneutral i 2030. Michaels fokus er, at byen bliver stærkere og skønnere.

Hør Michael på session H, som handler om den grønne mobilitetsplan for Odense og den dobbelte målsætning. 

Erik Jespersen, adm. direktør, By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune 
Erik Jespersen er uddannet landinspektør og har en master i offentlig ledelse. Gennem sin karriere har Erik haft en særlig interesse for byudvikling. Som direktør i By- og Kulturforvaltningen har han fokus på at forsætte den epokegørende transformation af Odense, hvor ambitionerne er høje og hvor klima og kvalitet er afgørende parametre.  

Hør Erik på session H. Grøn og bæredygtig mobilitet

Mette Mechlenborg, seniorforsker, Institut for Byggeri, By og Miljø, AAU
Mette Mechlenborg har over 20 års erfaring med boligkultur og det byggede miljø. Hun har forsket i hjem, hjemskabelse og hverdagspraksisser med over 80 publikationer, herunder flere bøger. Hun har praktisk erfaring som rådgivningschef og er medlem af Det Akademiske Råd og Udvalget for Ligestilling, Diversitet og Inklusion på AAU.

Mød Mette på session F Hvordan skal vi bo i fremtiden?