Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Session med et kig i fondenes maskinrum
Fonde er vigtige samarbejdspartnere for kommunerne, når vi taler om byplanlægning, byudvikling, klimatilpasning, byrum, natur m.m. Nogle kommuner er rigtigt gode til at tiltrække fondsmidler til projektudvikling og har udviklet og prioriteret arbejdet med fundraising, og man ser måske en tendens til at succes med at tiltrække og gennemføre fondsprojekter betyder, at man tiltrækker endnu flere fondsmidler. Fondene vil gerne se resultater. Kritikere fremfører modsat, at fondene styrer betydende og væsentlige udviklinger i det danske samfund uden demokratisk kontrol.
Med denne session prøver vi at få et kig i maskinrummet og ser på, hvordan fondene arbejder, hvordan de prioriterer generelt og mere specifikt. Med dette afsæt er sessionens hovedspørgsmål:
Oplæg ved Programchef Astrid Bruus Thomsen, Realdania, replik ved stadsarkitekt Lisbet Wolters, Vejle Kommune, moderator er Michael Nørgaard, Dansk Byplanlaboratorium.