Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Videns- og debatsession tilrettelagt i samarbejde med STRAN, Center for kommunalstrategisk viden
OBS: Session F er fyldt op med deltagere og kan derfor ikke længere vælges
De store byer er kommunernes trækdyr, men kommunerne er alene hjemme, når det gælder planlægning, udvikling og bysamarbejde. Staten blev fjern og fraværende på planlægningsområdet, regionerne tabte tænderne og taletiden, og bykonkurrencen er hård.
Skal kommunerne være skarpere på en politisk alvor, der ikke længere kun handler om samarbejde mellem gode naboer, men om at være de eneste aktører til at koordinere, fordele roller og skabe trækkraft i et funktionelt opland af deres hovedbyer? Bør staten levere et planlægningsgrundlag, der kan skabe grundlag for et bæredygtigt bymønster?
Sønderjylland som case: Få et indblik i de fire store byer i Sønderjylland – Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Tønder – og i Flensborg, der var hovedbyen i et bymønster, men nu ligger på den anden side af grænsen, ligesom at se sig i spejlet og spejlbilledet er væk. Hvilke ressourcer har byerne og kommunerne, hvad rummer de, og hvordan hænger det sammen? Hvad er deres plan og strategi?
Mangler Sønderjylland en storby?
Kan byerne låne størrelse af hinanden?
Hvad kan de få ud af at planlægge sammen, fx på østkysten i grænsetrekanten af Flensborg, Sønderborg og Aabenraa?
Hvad kunne man få ud af en samlet strategi?
Hvad ville man kunne løfte med et fælles planlægningsværktøj? Fx infrastruktur, mobilitet, lufthavn, havne?
Hvilke barrierer og muligheder er der i den forskellige forvaltningsmæssige opbygning på dansk og tysk side?
Oplæg ved