Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Danskerne kommunikerer og interagerer med større og større hast og på stadig flere platforme. Det betyder, at vi som planlæggere skal forstå dialog og inddragelse på nye måder. Den overordnede ide med dette projekt er at indsamle konkret viden om den moderne informations- og kommunikationsstrategis muligheder og begrænsninger på det lokale kvarterniveau. Vi vil søge inspiration både i ind- og udland. Hvilke teknologier bliver brugt, og hvordan fungerer de i praksis? Projektets produkt bliver blandt andet et faktaark med 10 eksempler på smarte løsninger i forbindelse med borgerinddragelse på lokalt niveau. Derudover skal ekspertinterviews med danske eller internationale forskere, samt et særnummer af Byplan Nyt, belyse forskellige kommunikationsfaglige, tekniske og demokratiske aspekter. Projektet er støttet af byfornyelsens forsøgs- og udviklingsmidler, samt Realdania og udføres i 2014 og 2015 i samarbejde med Kuben Management. Kontaktperson: Ellen Højgaard Jensen, tlf. 26 15 72 81
Crowdsource the cityTværgående erfaringerDreamHamar Promise TrackerBristol Rising - Crowdsourced placemakingDet digitale borgermøde. Svendborg Hello Lamp Post - BristolThe Flyover LiverpoolParticipatory ChinatownHej CentrumGreenovate BostonOpenPlansTAG DEL EgedalGPS-tracking i OdenseMateriale fra workshop d. 30/9 2014
Materiale fra workshop d. 26/11 2014
Materiale fra workshop d. 23/2 2015