Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Juryen fremhæver bl.a. arbejdet med at tilføre den ”muskuløse og robuste havneby mere følsomme og bløde værdier”.
Bymidten i Esbjerg fortættes med markante byggerier og bymiljøet styrkes med nye forbindelsesruter, aktivitetszoner og opholdsrum, og den muskuløse og robuste havneby er tilført mere følsomme og bløde værdier. Det er nogle af de greb i Esbjergs byudvikling som juryen fremhæver i motivationen for at tildele Esbjerg Kommune Byplanprisen 2018.
Byplanprisen blev uddelt ved Byplanmødet i Hjørring d. 4.10, hvor 700 kommunalpolitikere og planlæggere er samlet.
Sammenhæng mellem by og havn Politisk lederskab fremhæves i motivationen for at tildele Byplanprisen.
– Esbjerg har en kort, men markant historie, hvor den strukturelle udvikling har betydet, at byen og kommunen har skullet finde et nyt ståsted. Olie- og offshore-industrien har taget over, og det har givet en ny bevidsthed om den betydning som en levende, sammenhængende og rummelig by har, siger jurymedlem, forsker Marie Stender, Aalborg Universitet og bestyrelsesmedlem i Dansk Byplanlaboratorium.
- Een af Esbjergs store udfordringer har været at få byen til at hænge sammen med havnen, og det er en udfordring, der har krævet, at politikere har taget lederskab. Og så er det er en proces og et resultat som mange andre havnebyer kan lade sig inspirere af, vurderer Marie Stender.
Flotte løsninger Men mange projekter og løsninger har samlet skabt byudviklingen og udnyttet det potentiale som Esbjerg har.
- Stiforbindelse kaldet Landgangen er én af disse løsninger, der med enkel, funktionel og smuk arkitektur skaber værdi og sammenhæng i byen. Og så har Esbjergs hovedgade, Kongensgade, fået et løft, så Kongensgadeområdet, Havnepromenaden og Landgangen udgør et samlet attraktivt byområde, siger jurymedlem Mads Rue, Arkitektforeningen, der også fremhæver et unikt samarbejde mellem de mange aktører, der har andele i udviklingen af Esbjerg.
- For at udvikle og gennemføre de ønskede forandringer er der et tæt samarbejde med deltagere fra erhvervslivet, borgere, organisationer og repræsentanter fra politiske udvalg og administration, fremhæver Mads Rue.
Stolt borgmester i Esbjerg - Jeg er utrolig glad for anerkendelsen af det lange seje træk for udviklingen af Esbjerg, hvor de mange projekter bygger på overordnede strategier i Esbjerg Byplan. Det er en anerkendelse af det arbejde, som mange har ejerskab til og ansvar for – både det private erhvervsliv, Esbjerg Havn, Esbjerg Byforum og Esbjerg Kommune, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.
Se de tre nominerede til Byplanprisen 2018