Logo
Indholdsoversigt     
 
FORSIDE KOMMUNERNES ERFARINGER BRUGERNES DOM ANMELDELSER FRA EN FAGMAND

Du er her: Home PlanDK3 Status 10-9-2008

   
  Status 19-3-2009
  Status 10-9-2008

Status 10-9-2008


Datamodellen (PlanDK3) for kommuneplantemaerne tager form. Der er gennemført en høringsperiode april - maj 2008, og efterfølgende afholdt en workshop i juni 2008.

 

Status er således:


- Der er udarbejdet en revideret version af datamodellen ( http://www.blst.dk/Planlaegning/gis/standardisering/ ).
- De nye version er koordineret med datamodelarbejdet i Danmarks Miljøportal. DMU laver de sidste revisioner af deres datamodeller i oktober.

- En sidste workshop vedr. PlanDK3 gennemføres den 22. oktober 2008 og fastsættelsen af registreringsbehov er dermed færdig. Indkaldelse til workshoppen følger (der indkaldes kun udpegede personer ift. de "huller" der resterer).

- Herefter skal gennemføres den videre tekniske datamodellering (XML- skemaer m.v.) og der skal ske en godkendelse i OIO- komiteen. XML-skemaerne sendes til godkendelse sammen med DMU's data.

 

Datamodellen er med stort udbytte blevet koordineret med DMP, og der vil kunne findes flere af de samme formuleringer osv. i DMP's oplæg og i det nye udkast til PlanDK3. Den fælles metode kan ses som et forslag til en "skabelon" for standardisering af miljødata. Skabelonen skal godkendes i diverse fora, men endemålet er at gøre det lettere at få standardiseret miljødata i fremtiden. Den simple filosofi er, at når alle de generelle registreringsbehov følger en fælles skabelon og er standardiserede, så kan fremtidige standardiseringer af miljødata koncentreres om de faglige registreringsbehov og begrebsdefinitioner.

 

 

Info og yderligere information:

Henrik Larsen
Chefkonsulent
By- og Landskabsstyrelsen
hla@blst.dk
Tlf: 72 54 48 05


 

Netværk om udvikling af nye digitale kommuneplaner