Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Pressemeddelelse udsendt d 16.september 2016
De tre nominerede til Byplanprisen 2016 er Herning Kommune, Billund Kommune og Aalborg Kommune. Tre gode eksempler på transformation af byer og værdige kandidater til prisen. Vinderen af Byplanprisen afsløres d. 6. oktober på årets Byplanmøde i Malmø.
Byplanprisen 2016 går til Jylland, for de tre nominerede kommuner er nemlig Herning, Billund og Aalborg. Fælles for de tre nominerede er, at de er i fuld gang med at omdanne den eksisterende by i tæt samarbejde med virksomheder og borgere. Direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium, uddyber: - De tre nominerede har med en vedholdende og langsigtet indsats gang i en transformation, der skaber gode rammer for udvikling af byerne. Det er tre rigtigt gode bud på nytænkende planlægning, der bidrager til at skabe den lokale identitet og særegenhed. Kunsten er at forvandle og forvalte de byer, vi allerede har, siger Ellen Højgaard Jensen.
Byplanprisen uddeles i 2016 for 21. gang. Bag prisen står Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.
De tre nomineredeHerning kommune vedtog for snart 10 år side en ny bymidteplan og har med mange greb åbnet byen og gjort det lettere at bruge byen. Forskønnelse, borgerinddragelse og bedre rammer for leg og kulturelle aktiviteter er andre af de elementer som juryen har lagt vægt på.
Aalborg kommune er nomineret for at skabe liv og åbne havnefronten for alle. Både lokale og turister har i høj grad taget havnen til sig. Kommunen er gået forrest ved at investere i byrum af meget høj kvalitet og ved at sikre at også byggerierne har kunnet leve op til det høje niveau og det åbne udtryk.
Juryen nominerer Billund kommune for den samlende fortælling om ”Børnenes Hovedstad”, de store visioner for byen og den fokuserede planlægning for og med børn. Det er juryens tese, at en plan, der har plads til børnene også vil fungere rigtig godt for alle andre.
Vinderen af Byplanprisen afsløres på årets Byplanmøde d. 6 oktober i Malmø, hvor temaet netop er ”Byer under forvandling”.
Læs mere om de tre nominerede og Byplanprisen
Læs mere Byplanmødet d. 6.-7. oktober i Malmø
Fakta Prisen, der blev uddelt første gang i 1996, er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening. De sidste tre år er prisen gået til: 2015 Hjørring Kommune – strategisk tilpasning og investering 2014 Odense Kommune – fra stor dansk by til dansk storby 2013 København og Frederiksberg kommuner - Den Grønne Sti og Nørrebroruten
Hvem sidder i juryen for Byplanprisen? Lisbeth Nørskov Poulsen og Mads Rue, udpeget af Akademisk Arkitektforening Maj Green og Lene Krogh, udpeget af Dansk Byplanlaboratorium Peer Frank, udpeget af Foreningen af Byplanlæggere