Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Oplægstrack tilrettelagt i samarbejde med På Forkant-kampagnen Lille scene kl. 14.30-15.10
Hvilke tendenser er det som erhvervsmæssigt præger danske yderområder – hvad er fakta og hvad er myter? Hvordan kan man skabe udvikling i en dansk yderområdekommune? På forkant-kampagnen deler ud af de erfaringer, som kampagnens 25 kommuner har opnået gennem tre års analyse- og strategiproces.
Vi har bedt to kommuner levere et par skarpe pointer om, hvordan man styrker bosætningen, for dermed også at styrke erhvervsudviklingen, og vise at udfordringsbilledet på ingen måde er det samme for alle danske yderområder. I Varde Kommune skal bosætningsstrategier være med til at styrke forholdet mellem landbrug, turismeerhverv og den udenlandske arbejdskraft og i Frederikshavn blomstrer erhvervshavnen, men der mangler kvalificeret arbejdskraft. Hvordan kobler de to kommuner bosætnings- og erhvervsstrategier for at følge med kommunens erhvervslivs behov?
*Lektor Pia Heike SDU
*Borgmester Erik Buhl (V), Varde Kommune
*Borgmester Birgit Hansen (A), Frederikshavns Kommune
*Programchef Stine Lea Jacobi, Realdania